Projecten

Herbestemming watertoren Schoonhoven (monument & bed)

De opdrachtgever wilde op de begane grond en de eerste verdieping de oorspronkelijke woonwerkfunctie terugbrengen: werken op de begane grond en wonen op de 1e verdieping, waar historisch gezien ook de dienstwoning van de watertorenbeheerder was gevestigd. Op de bovenverdieping, op de 2e, 3e en 4e verdieping onder het watervat wilde de opdrachtgever een logiefunctie creëren, een "Monument en Bed"-locatie.

Door deze combinatie van twee verhuureenheden (wonen/werken en logiefunctie) is door de opdrachtgever een betere exploitatie mogelijk gemaakt, waardoor inkomsten (huurinkomsten) en uitgave (exploitatie- en bouwkundige onderhoud en restauratie op termijn) meer in balans komen.

De werkzaamheden bestonden uit de restauratie en renovatie van het interieur van de watertoren. De watertoren heeft een nieuwe indeling en installaties gekregen voor het creëren van een woning met werkplekken en het creëren van een monument & bed locatie. De uitdaging van dit project was dat er op er 6 verdiepingen in relatief kleine ruimtes nieuwe indelingen gemaakt moesten worden, maar we mogen met trots zeggen dat ook dit project zichtbaar met succes is afgerond.