Projecten

Herstel gevelmetselwerk Mijnbouwstraat te Delft

Het gebouw betreft een gemeentelijk monument en is verbouwd tot een woonhuis met 19 kamers, verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping.

De opdracht betrof het verwijderen en vernieuwen van de gecorrodeerde stalen liggers / lateien in het metselwerk boven de kozijnen. De sterk verroeste stalen constructieliggers zijn uitgehakt, aangepast en behandeld.
Ook het gescheurde en loszittende metselwerk van de gevels en de dakopbouw is volledig gerestaureerd. Het voegwerk is uitgehakt en opnieuw aangebracht. Tevens zijn de natuurstenen dakranden, hwa-uitlopen, gootbodems inclusief gootklossen aangepakt en mooi aangesloten op de kap en dakrand.

Vervangen stalen liggers

De stalen liggers vertoonden sterke roestvorming. De zwaar verroeste stalen binten drukken de gemetselde rollagen kapot. Deze zijn stap voor stap vervangen door nieuwe gepoedercoate binten.
Er is bescherming aangebracht, alles is opengehakt en de nieuwe liggers zijn gesteld en aangemetseld.

Ook het loodwerk is netjes aangepakt. De dakkapellen zijn voorzien van nieuw lood en goten zijn vervangen.
Een aantal natuurstenen dakranden zijn tijdelijk weggehaald in verband met het vervangen van de loden voering van de spuwers. Deze zijn weer preventief opnieuw aangebracht om later lekkage te voorkomen.

Herstel voegwerk en schoorsteen

Ook zijn voegen uitgehakt en weer opnieuw gevoegd en stenen ingeboet.
De schoorsteen is opnieuw opgemetseld en ziet er weer uit als nieuw!