Projecten

  • Opdrachtgever

    CvK Protestantse Gemeente te Delft

  • Uitvoering

    2021

Verbouw kerkzaal Vierhovenkerk te Delft

De Vierhovenkerk in Delft is een Zaalkerk zonder toren, gebouwd in 1972.
In de kerk staat een gerestaureerd pijporgel uit 1910

Uitgangspunten verbouwing

Het huidig liturgisch centrum voldeed niet meer aan de wensen. Er moest een nieuw modern podium komen met aanpassingen in aansluitingen, verlichting, beeld en geluid.

Tijdens de werkzaamheden wilde de kerk de zondagse erediensten blijven vieren.

Werkzaamheden

Voor aanvang van de werkzaamheden is het pijporgel ingepakt ter bescherming van stof en is de huidige preekstoel is verwijderd.

Vervolgens kon een nieuw, ruimer podium worden opgebouwd.
Op 2 plaatsen zijn microfoonaansluitingen gemaakt. Voor deze aansluitingen zijn elektra buizen aangebracht onder de vloer van het podium. In de vloer van het podium is een luik gemaakt, zodat eventuele wijzigingen die in de toekomst nodig blijken te zijn zonder breekwerk uitgevoerd kunnen worden.

Er is een wand geplaatst en geschikt gemaakt voor de beamerpresentaties. De kant van de muur die gericht is op de kerkgangers is met speciale gipsplaten gemaakt die poreus en transparant zijn voor geluid, waardoor de akoestiek verbeterd is.

Boven het podium is een spanningsrail gemaakt voor de verlichting.

Resultaat

Met de modernisering en de nieuwe voorzieningen en aanpassingen in het interieur, heeft de kerkzaal weer een fris modern uiterlijk en is het aangepast aan de behoefte van deze tijd.